OM MICHEL RIDDEZ

Den korta versionen

Jag är skådespelare i första hand,  började studera vid Teaterhögskolan i Göteborg i mitten av 80-talet. (Numera Högskolan för scen och musik).

Mitt intresse för skådespelarprocessen, både som skådespelare och pedagog på en egen privat skådespelarutbildning, fick mig studera  strukturell analys. Detta ledde till att jag började ha egna unika kurser i presentationsteknik med utgångspunkt från olika konstnärliga discipliner. Jag hjälpte även både grupper och individer till klarhet och beslut som överensstämmer med värderingar genom strukturell dynamik. ( ( se handledningar och individuella konsultationer)  Jag riktar mig direkt till dig, vare sig du arbetar inom näringslivet, är konstnärlig utövare eller bara nyfiken på vad som får en muntlig presentation att bli oförglömlig. Jag riktar mig till dig som vill använda den kreativa processen både i ditt yrkesliv eller på ditt privata liv. Jag riktar mig till organisationer som vill göra den kloka satsningen på medarbetares utveckling i direkt anknytning till yrkesrollen.

Jag har också skrivit manus till en prisbelönt novellfilm. Har därefter skrivit långfilmsmanus och arbetar nu med ett teaterprojekt. Läser in böcker på Storytel och på Sveriges Radio. ( I januari 2024 "Bekännelser" av Domenico Starnone. På senare tid erbjuder jag  även tjänsten som officiant till borgerliga begravningsceremonier.

Min hemsida/agentur som skådespelare ;      https://www.agentmanagement.se/skadespelare/men/michel-riddez/